Usein kysytyt kysymykset

Milloin pennun kanssa trimmaamoon?

Pentu tulisi totuttaa trimmaukseen mahdollisimman nuorena, joten trimmaamoon tutustuminen kannattaa aloittaa heti kun pennun rokotukset on kunnossa. Sitä ennen harjoitellaan kotona hoitotoimenpiteitä, kuten harjausta, kynsien leikkausta, pesua ja föönausta, mielellään myös pieniä hetkiä pöydällä seisottamista. Ensimmäisellä trimmaamokäynnillä kannattaa varata pennun 30 minuutin tutustumiskäynti tai pentupaketti, joka koostuu kahdesta 30 minuutin tutustumiskäynnistä ja yhdestä n. 1,5 tunnin kokotrimmistä.

Minkälaisen koiran voin tuoda trimmaamoon?

Meille ovat tervetulleita kaikki koirat ikään ja rotuun tai roduttomuuteen katsomatta, kunhan koiralla on rokotukset kunnossa eikä se ole akuutisti sairas. Rescue-koirien tulisi olla eläinlääkärin tarkastamia ja terveeksi toteamia.

Minkä ajan valitsen koiralleni?

Valitse rotuvalikoimasta koirasi rotu (jos omaa rotuasi ei löydy, valitse lähinnä vastaava rotu) ja toivottu työ. Valikoista löytyvät erilaisten töiden kuvaukset.

Leikattavaturkkisille roduille löytyy yleensä lyhyeen lemmikkimalliin ajelu koneella (n. 0,5-1cm karva), hieman pidempi lemmikkimalli koneella ja saksin (n. 1,5-3cm karva) ja saksilla leikkaus, jossa karvan pituutta ei ole rajattu. Lisäksi voit valita pelkän pesun ja kampauksen takuttomalle turkille. Takkuiselle turkille, joka jätetään pidemmäksi kuin 1cm, tulisi varata takkulisä. Jos turkki on erittäin takkuinen ja huopunut, ei sitä luultavasti voi jättää pitkäksi etenkään, jos takut ovat lähellä ihoa.

Nypittäville roduille on rodusta riippuen tarjolla joko nyppiminen rullaten (nypitään vain osa turkista), kun nyppimisväli on maksimissaan 10 viikkoa, tai koko turkin nyppiminen, kun nyppimisväli on yli 10 viikkoa. Joillain roduilla, kuten esim. mäyräkoirilla ja russeleilla on jaottelu harva- ja runsaskarvaisiin karvan laadun, tiheyden ja nyppimisvälin perusteella.

Ns. pohjavillaisille roduille, kuten esim. noutajat tai spitzit on tarjolla pohjavillapesu, joka helpottaa irtoavan karvan määrään kurissa pitämiseen erityisesti pahimpina karvanlähtöaikoina keväällä ja syksyllä. Pohjavillapesuun voidaan yhdistää siistiminen tai joillain roduilla, kuten esim. pomeranianilla tai kultaisella noutajalla, rodunomainen turkin muotoilu.

Jos varsinaiselle trimmille ei ole tarvetta, voit valita myös joko 30 tai 45 minuutin siistimisajan, 20 minuutin tassuhuollon tai pelkän kynsien leikkauksen. Siistiminen toimii erityisesti pesuun yhdistettynä hyvin välitrimminä, jolloin varsinaisten trimmien väliä voi hieman pidentää. Luonnollisesti voit tuoda koirasi myös pelkkään pesuun, varauskalenteristamme löytyy aikoja erikokoisille koirille ja erilaisille karvan pituuksille.

Mikäli olet epävarma tarvitsemastasi ajasta, autamme mielellämme puhelimitse tai viestin välityksellä.

Miten usein koirani tulisi käydä trimmaamossa?

Trimmausväli riippuu mm. rodusta ja siitä, millaisena turkki halutaan pitää. Yleisin trimmausväli on 6-12vkoa, ja nyrkkisääntönä voisi pitää, että mitä pidempi turkki, sen lyhyempi trimmausväli jos turkki halutaan pitää hyväkuntoisena ja takuttomana. Nypittävillä roduilla yleensä suositeltava nypintäväli on maksimissaan kolme kuukautta, jolloin koiralta nypitään kerralla vain osa karvoista, ja sillä on jatkuvasti suojaavaa päälliturkkia. Tämäkin on yksilöllistä, ja esim. joillekin norfolkinterriereille on paras nypintäväli 3,5kk, joillain mäyräkoirilla voi väli olla jopa 6kk. Ihanteellinen sykli löytyy yleensä 2-3 käyntikerran aikana.

FAQ image

Mitä trimmaukseen sisältyy?

Kokotrimmauksiin sisältyy aina pesu, kynsien leikkaus ja tarvittaessa korvakäytävän karvojen nyppiminen. Emme tarjoa trimmausta ilman pesua kuin poikkeustapauksissa, kuten esim. terveydellisten syiden tai koiran iän takia. Näin varmistamme, että turkki on puhdas ja takuton ja työn jälki siisti, ja myös välineemme pysyvät paremmassa kunnossa ja terät terävinä.

Siistimisissä ja tutustumiskäynneillä voit valita mitkä alueet koirasta työstetään. Yleisimmin omistajat toivovat tassujen, intiimialueen, silmien alueen ja mahdollisesti korvien/pään/hännän siistimistä. Ajan voi käyttää myös esim. takkujen avaamiseen. Kynsien leikkaus sisältyy myös näihin palveluihin.

Voinko jäädä trimmauksen ajaksi trimmaamoon?

Omistajat eivät yleensä jää trimmauksen ajaksi trimmaamoon. Olemme pieni trimmaamo, eikä meillä ole paljon tilaa odottaville asiakkaille. Sisään tuleville ja ulos lähteville koirille täytyy varata mahdollisuus turvalliseen ohittamiseen ettei satu yhteenottoja.

Koirat häiriintyvät helposti tilassa olevista ihmisistä ja pyrkivät mahdollisesti heidän luokseen, mikä vaikeuttaa trimmauksen tekoa ja hermostuttaa muita koiria. Haluamme pitää ilmapiirin mahdollisimman rauhallisena ja helppona kaikille koirille, minkä vuoksi pyrimme välttämään ylimääräistä häiriötekijöitä trimmauksen aikana.

Omistajalla on mahdollisuus jäädä trimmaamoon trimmauksen ajaksi erityistapauksissa, joita ovat esim. pennun ensimmäinen käynti, koiran voimakas aggressiivisuus tai ahdistus, tai jos koiran terveydentila muuten vaatii omistajan läsnäoloa.

Miten trimmaamokäynnille tulisi valmistautua?

Trimmaukseen voit valmistautua esim. miettimällä minkälaisen lopputuloksen haluaisit ja etsimällä esimerkkikuvan tai kuvan koiran edellisestä trimmistä. Mikäli toiveissa on pidempi malli, pyytäisimme tarkistamaan turkin etukäteen takkujen varalta. Voit vähentää työmääräämme (ja lopullista hintaa palvelulle) avaamalla takut jo kotona, tai voit varata ajalle takkulisän. Jos mahdollista, tuo koirasi trimmaamoon kuivana. Aina näin ei pysty tekemään sääolosuhteiden takia, mutta märkä ja kurainen/hiekkainen turkki hankaloittaa työtämme erityisesti, mikäli turkissa on avattavia takkuja tai koira nypitään.

Tuo ja hae koirasi mahdollisimman täsmällisesti varattuna tai sovittuna aikana. Näin vältämme sen, että trimmaamossa on samaan aikaan liian paljon koiria etenkin kiireisinä aikoina, ja mahdollistamme myös työntekijöidemme tauot. Aina ei voi kaikkiin tilanteisiin varautua etukäteen, joten jos tulet jostain syystä myöhässä, ilmoitathan siitä meille.

Parasta valmistautumista koirallesi on sinun iloinen asenteesi. Meille tuloa ei tarvitse jännittää, olemme kaikki kokeneita koira- ja eläinihmisiä ja teemme parhaamme, että käynti olisi koirallesi jos ei nyt ihan hemmottelua niin ainakin mahdollisimman vähän stressaava.

Miten toimin, jos koirani sairastuu?

Aivan kuten me ihmisetkin, koirat tarvitsevat lepoa sairastuttuaan, eikä ole niiden edun mukaista tuoda niitä silloin trimmaukseen. Sairas koira voi myös tartuttaa trimmaamon muita asiakkaita, joten taudit tulisi sairastaa kotona. Sairastapauksessa ole mahdollisimman pian yhteydessä trimmaamoon, niin voimme katsoa uuden ajan trimmaukselle.

Teettekö näyttelytrimmauksia?

Teemme näyttelytrimmauksia ja siistimisiä muutamille roduille, pääasiassa villakoirille. Jos haluat koirallesi näyttelytrimmin, ole ennen ajan varaamista yhteydessä meihin ja kysy onnistuuko se omalle rodullesi.

FAQ image

Osoite: Unioninkatu 45, 00170 Helsinki

Soita! 041 314 8023

Sähköposti: [email protected]

Sivusto: www.tinytoutou.fi

Copyright 2024. All rights reserved