Koiratrimmaamo helsingin kruununhaassa

Palvelumme koirille

 

Trimmaukset saksin/koneella

 

Trimmaamme kaiken rotuiset pehmeäturkkiset koirat trimmauskoneella ja saksin ottaen huomioon omistajan toiveet, turkin kunnon, koiran käytöksen ja esim. mahdolliset sairaudet.

 

Trimmattavan ja pehmeän turkin omaavien koirien turkinhoito vaatii säännöllisyyttä ja kärsivällisyyttä. Mikäli turkki on pitkä, se vaatii enemmän hoitoa ja huolenpitoa kuin lyhyt malli, jotta se pysyy kauniina ja takuttomana. Pitkälle mallille suositeltu trimmausväli on n. 1-2 kuukautta. Se, kuinka usein trimmaajalla tulisi käydä riippuu kotihoidosta. Mikäli turkkia pestään ja kammataan säännöllisesti kotona, leikkauksen siistimisväli voi olla kolmekin kuukautta.

Karvan voi pitää myös helppohoitoisena lyhyenä. Turkki voidaan ajaa kauttaaltaan lyhyeksi tai siihen voidaan jättää ilmettä esim. päähän ja häntään. Tällöin suositeltu trimmausväli on 2-4 kuukautta.

 

Hyvä nyrkkisääntö on, että jos turkkiin alkaa tulla yksittäisiä takkuja tai se alkaa haista on hyvä varata trimmausaika. Nettiajanvarauksesta löytyy muutama peruspalvelu pehmeäturkkisille koirille rotuvalikon alta. Voit varata alasajon (mikäli toiveena on lyhyt turkki kauttaaltaan, päätä ja häntää voidaan saksia), trimmauksen koneella + saksilla (jos esim runkoturkki ajetaan lyhyemmäksi trimmauskoneella ja loput leikataan saksin), tai trimmauksen kokonaan saksin, jolloin karvan tulee olla täysin takuton ja se trimmataan kauttaaltaan saksin toiveiden mukaan. Kaikki trimmaukset sisältävät pesun, kynsien leikkauksen ja korvakarvojen nypinnän.

 

Hinnat trimmauksille löydät hinnastosta ja nettivarauksesta löydät arviohinnat rotukohtaisesti. Hinnat ovat aina esimerkkejä ja lopullinen hinta muodostuu käytetystä ajasta ja siitä, kuinka työläs toteutus on. Keskustelemme aina paikanpäällä, mikä on paras vaihtoehto juuri sinun koirallesi.

Nypinnät

 

Hoidamme kaikkien karkeakarvaisten koirien trimmauksen nyppimällä, mikäli se on toiveena eikä koiraa ole aiemmin trimmattu muulla tavoin. Karkea karva on tärkeä nyppiä säännöllisesti, jotta uusi karkea ja säältä suojaava karva pääsee kasvamaan kuolleen tilalle. Näin ylläpidetään turkin säältä suojaavaa ominaisuutta, kun karva pysyy jatkuvasti vahvana ja olemassa olevat kerrokset lämmittävät koiraa talvella, mutta suojaavat myös koiran ihoa kesällä. Suositeltu nypintäväli karvan laadusta riippuen on n. 2-4kk. Mikäli nypintäväli on pidempi kuin n. 4 kk, joutuu yleensä kaiken karkean karvan nyppimään pois kerralla ja jäljelle jää vain pohjavilla.

 

Arvioimme aina paikanpäällä jokaiselle koiralle sopivan nyppimisvälin yksilöllisesti, koska jokaisen koiran karva kypsyy ja käyttäytyy eri tavalla. Kaikkiin nypintäpalveluihin kuuluu pesu ja kynsien leikkaus. Hinta nypinnälle muodostuu siitä, kuinka työläs karva kyseisellä koiralla on. Esimerkkihinnat löydät hinnastosta ja rotukohtaisesti nettiajanvarauksesta.

Pohjavillapesut ja pesut

 

Kaikille pohjavillallisille koirille erityisesti kaupunkiolosuhteisiin suunnitellut pohjavillapesut poistavat tehokkaasti irtoavaa pohjavillaa, joka helpottaa sekä koiran oloa, että esimerkiksi siivoamista kotona, kun kaikki irtokarva jää trimmaamoon, eikä tipu niin suurissa määrin lattioille. Koira pestään laadukkailla tuotteilla, jotka rauhoittavat ihoa ja tekevät karvasta helpommin käsiteltävän.. Käyttämämme tuotteet eivät muuta karvan laatua, vaan tuovat sen parhaat rodunomaiset ominaisuudet paremmin esille. Pesun jälkeen kuivaamme tehokkaalla kuivaimella, joka irrottaa kuivatessaan irtopohjavillan irti. Kuivana karva kammataan ja viimeisetkin irtopohjavillat saadaan poistettua turkista.

 

Erityisesti pääkaupunkiseudulla paljon sisätiloissa olevien koirien pohjavillan vaihtuminen saattaa häiriintyä lämpötilasta ja ilmanlaadusta johtuen, eikä pohjavilla irtoa välttämättä juuri lainkaan itsenäisesti. Pohjavillapesulla saadaan myös tiukemmin peitinkarvaan juttuva pohjavilla irtoamaan ja iho taas hengittämään. Vaikka pohjavilla irtoaisikin hyvin, on kiva saada kerralla kaikki irtovilla pois, jotta se ei sotke kotona niin paljon. Mitä enemmän ja mitä tuuheampi pohjavilla koiralla on, sitä useammin pohjavillapesu olisi hyvä tehdä. Suosituksena on tehdä pohjavillapesu muutaman kerran vuodessa silloin kun karva irtoaa. Yleistä on käyttää koira pohjavillapesussa aina kesän tullessa, jolloin saadaan enimmät lisälämpöä tuovat pohjavillat pois kuumimpien säiden aikana. Mikäli koiralla irtoaa tasaisesti karvaa ympäri vuoden, koiran voi tuoda pesuun kun omistaja näkee parhaakseen, vaikka joka kuukausi. Pohjavillapesun hinta määräytyy pääosin koiran koon mukaan, mutta myös turkin työläyden perusteella. Esimerkkihinnat roduittain löydät nettiajanvarauksesta.

 

Lyhytkarvaisten ja pohjavillattomien pesun päätavoite on saada koira puhtaaksi irtokarvat irti. Myös trimmattavat koirat on hyvä tuoda välillä myös pelkästään pesulle, jotta karvasta saadaan puhdas ja vähemmän takkuuntuva.

 

Välisiistimiset & kynsien leikkaus

 

Mikäli ei ole vielä koiran koko trimmin aika, tai vain esimerkiksi koiran tassukarvat ja kynnet kaipaavat leikkaamista, voit varata ajan siistimiseen.

 

Pääkaupunkiseudun vaihtelevat sääolosuhteet ovat ankaria myös koiriemme turkeille, iholle ja erityisesti tassuille. Kosteus, katupöly roskat, kivet ym. kerääntyvät helposti anturoiden väleihin ja saavat aikaan kovia "takkupalloja". Tästä syystä tassut on hyvä huoltaa usein, jotta näin ei pääse käymään. Kovat paakut tassujen väleissä eivät tunnu hyvältä kävellessä, eikä iho pääse hengittämään.

 

Välisiistimiseen meillä sisältyy tassuhoito (kynsien leikkaus, tassujen siistiminen, polkuantoiden välien ajo lyhyeksi ja tassuvaha joka suojaa anturaa), intiimialueen siistiminen, pään siistiminen asiakkaan toiveiden mukaisesti ja tarvittaessa korvakarvojen nyppiminen ja puhdistus. Aikaa siistimiselle voidaan varata 30-45 minuuttia, jonka voi käyttää koirakohtaisesti tarpeiden ja toiveiden mukaan. Siistimisen hinta on 35-45 €.

 

Pelkkä kynsien leikkaus maksaa 13€.